Wintersporten in Catalonië

Prachtige condities, avontuur en natuurlijk Barcelona incluis

De Catalaanse Pyreneeen. Een gebied dat voor heel veel Nederlanders nog onbekend is. En… het lijkt heel ver weg. Helemaal niet! Met een tussenstop in Barcelona – en wie wil dat niet?- is het heel goed en ook binnen 1 reisdag goed bereikbaar. 

En dan en daar ontvouwt een fantastisch landschap zich waar in de winter top-wintersport mogelijk is. Barcelona behoeft nauwelijks nog verder promotie. Een prachtige stad waar het goed toeven is. Zowel wat betreft architectuur, gastronomie en winkels. Ook als stop-over is het echter een aanrader. In de zomer om te gaan hiken of mountainbiken in de Catalaanse Pyreneen die op een paar uren afstand liggen; maar ook in de winter!

Prachtige pistes en met de extra krachtige zonnestralen op deze noorderbreedte zorgt het landschap voor een heerlijke setting.  Naast alpine-skien zijn ook tal van andere sporten mogelijk. Van sneeuwschoenwandelen tot sneeuwscooters en zelfs fatbikes.  In Catalonië heeft de apres-ski ook een geheel ander karakter. Met traditionele en regionale specialiteiten die de Iberische karakteristieken.  En wie zich wil baden in luxe: wees gerust. Qua acccomodaties en wellness is topniveau beschikbaar.