Gastein – toerskiën en langlaufen


Ontdek het unieke Gasteinertal


De perfecte combinatie van sport en ontspanning

Gasteinertal in het Salzburgerland biedt 205 kilometer perfect geprepareerde piste die verbonden wordt door 50 liften. Van eind november tot eind april kun je hier heerlijk (toer)skiën. Ook het dal in de sprookjesachtige bergwereld van de Hohe Tauern heeft veel te bieden. Het spectrum rijkt van langlaufen tot sneeuwschoenwandelen en van paardensleetochten tot rodelen en ijsklimmen. In de drie dorpen Dorfgastein, Bad Hofgastein en Bad Gastein stap je zo van de piste in een van de Gasteiner thermen!

Van de piste naar het bubbelbad

Wie een bezoek brengt aan het Gasteinertal ontkomt bijna niet aan het grote aanbod aan wellness. De regio staat bekend om de gezonde bronnen. Ontspanning hoort tevens ook bij een wintersportvakantie! De Felsentherme in Gastein heeft een uitgesproken architectuur en een unieke sfeer. De baden worden gevuld door maar liefst 1 miljoen liter thermisch water uit 17 bronnen. Europa’s modernste alpine gezondheidscentrum vind je in Bad Hofgastein. Deze Alpentherme is verdeeld in 6 belevings- en gezondheidsruimte waaronder een saunalandschap. De outdoor zwem- en bubbelbaden bieden prachtig uitzicht op de bergtoppen en het winterlandschap. Niet de minste is de Gasteiner Heilstollen waar het water altijd tussen de 37,5 en 41,5 graad is, de luchtvochtigheid tussen de 70 en 100% en een geneeskrachtig radongehalte in de lucht zorgt voor voldoende energie voor de volgende dag.

Uitzichtspunt Glocknerblick

 en bijzondere attractie is de 140 meter lange hangbrug op de Stubnerkogel. Deze hangbrug hangt boven een 28 meter hoge afgrond op 2400 meter boven zeeniveau. Direct er tegenover vind je het nieuwe panoramaplatform Glocknerblick. En zoals de naam al zegt heb je hier een adembenemend panoramisch uitzicht op de hoogste berg van Oostenrijk: de Großglockner (3798m).

Naast het pisteplezier nodigen de zijdalen en de bossen in het Gasteinertal je uit om inspirerende sneeuwschoenwandelingen en langlauftochten te maken. Ook een ritje met een paardenkoets door het wit besneeuwde landschap is een aanrader. Ruim 100 km winterwandelwegen evenals talrijke berghutten maken het aanbod compleet. Voor actieve wintersporters biedt de regio meer dan 45 km langlaufloipe die van Dorfgastein tot in het hoog alpine Sportgastein te vinden zijn. De verschillende coulisse zorgen voor afwisselende langlaufervaringen. In de regio zie je daarnaast veel liefhebbers van sneeuwschoenwandelen.

First tracks voor de vroege vogels

In het nationalpark Hohe Tauern kun je om 7.30 uur van start om de zonsopkomst mee te maken. De dag begint in de gondellift met een ‘coffee to go’. Op weg naar je ontbijt op een bijzondere locatie kun je rustig wakker worden en genieten van een kop koffie in de gondel. Op 2700 meter staat een ontbijt klaar in de legendarische glas-aluminium koepel van de bekende architect en designer Gerhard Garstenauer. Tijdens het ontbijt heb je zicht op ruim 400 bergtoppen in de omgeving met dank aan de bouwstijl van de glazen koepel. De fascinerende Gasteiner bergwereld ontdek je vervolgens als eerste want de pistes zijn nog leeg.

Informatie
Gastein.com

Bekijk hieronder de uitzending op Vimeo. 

Tracks&Trails WINTER 2014-2015 Gastein from Tracks&Trails Productions b.v. on Vimeo.