LAAX – snowboarden en freestyleskiën


Synoniem van freestyle


Sport en lifestyle komen samen in freestyle paradijs LAAX

LAAX is als geen ander wintersportgebied in de Alpen een synoniem van freestyle. De bestemming heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot de absolute hotspot voor de freestyle-scene. Met 235 km piste en vier snowparks biedt LAAX wintersportplezier pur sang. LAAX bewijst dat wintersport een beleving is, evenals ontspanning, avontuur, sport en lifestyle! De bestemming met de drie dorpen Flims, LAAX en Falera wordt gezien als een modern winterresort. Een kleine 1,5 uur rijden van Zürich is deze wintersportbestemming goed aan te reizen per auto of vliegtuig.

Van trainingscentrum naar superpipe

De combinatie van de Freestyle Academy en de in het skigebied LAAX gelegen snowparken, halfpipes en ski-en snowboardscholen maakt deze winterbestemming veelzijdig. Vanaf 6 december 2014 is de nieuwe superpipe een feit. Deze halfpipe heeft een lengte van 200 meter, een breedte van 27 meter en een hoogte van bijna 7 meter en is daarmee de grootste ter wereld. LAAX onderscheidt zich met de aanleg van deze superpipe als een toonaangevend freestyle resort. 

Met de Freestyle Academy zet LAAX een mijlpaal in het aanbod voor jonge wintersporters. Hier vind je optimale trainingsomstandigheden voor snowboarders en freestyleskiërs maar ook skaters en fietsers profiteren van de sporthal. Snowboarders en freeskiërs zijn helemaal weg van de Freestyle Academy. De Big Air biedt de mogelijkheid om hoge sprongen te oefenen. De landing is super zacht in een 15 meter grote bak vol foam kussens! Op de trampolines oefenen freestylers lichaamsbeheersing- en spanning en verbeteren zij hun oriëntatie, alles met in gedachte de sprongen in het snowpark.

Lifestyle en architectuur

Het rocksresort in LAAX staat voor een alpine lifestyle in een indrukwekkende architectuur. De 8 gebouwen van het resort combineren appartementen met de service van een vier sterren hotel en omvatten talrijke winkels, bars en restaurants. De lounge banken op het terras nodigen je uit om te relaxen in de zon en de muziek galmt uit de speakers. Gezelligheid alom! ’s Avonds dineer je in een van de restaurants die een variatie van Italiaanse, Aziatische en traditionele menu’s biedt. Een opvallende accommodatie in LAAX is het Riders Palace. Een moderne plek om je wintersport te vertoeven samen met andere freeriders.

Kids fun

LAAX draagt het “Families welkom” label. Voor alle leeftijden is er een aangepast programma. In het Ami Sabi Schneewunderland, een unieke skischool, horen kleine kinderen spannende verhalen, zingen zij liedjes en leren zij over het bos en de dieren die in de bergen leven. Vlak ernaast leren kinderen vanaf 4 jaar hun eerste bochtjes op ski’s. De kinderen die al kunnen skiën willen maar al te graag het snowpark in en bewonderen de sprongen van de gevorderden freestylers. De beginners area is dan ook een uitgelezen plek om te oefenen. Hier liggen diverse obstakels van verschillende niveaus in een 300 meter lang snowpark. Ook de nieuwe lift is op beginners afgestemd en biedt een gemakkelijke instap. Belangrijk is om niet te vergeten dat iedereen op een lage rails of box is begonnen. Oefening baart kunst!

Informatie
www.laax.com
www.freestyleacademy.com
www.MySwitzerland.com
www.swiss.com
www.SwissTravelSystem.com

 
 
Bekijk hieronder de aflevering op Vimeo!