Freeriden in Les2Alpes. 

Echt (be)leven

Les Deux Alpes is een bergdorp in de Franse Alpen en is een buurgemeente van de Alpe d’Huez. Het skigebied -225 km pistes en gelegen op een hoogte tussen 3.600 en 1.300 meter- is het gehele jaar geopend. Ook 's zomers kan er op de gletsjer worden geskied.

Door de recht toe-rechtaan ligging is het skigebied minder interessant voor wintersporters die graag tochten skiën. Daarentegen liggen er veel pistes om je helemaal uit leven. Ook zeer uitdagende zwarte pistes. Eveneens vind je hier verschillende, spannende off-piste afdalingen.

En ook freestylers kunnen hier prima terecht. De snowparken en boardercoss parcoursen zijn beroemd en berucht. Als er (te) weinig sneeuw op de laag gelegen hellingen ligt, worden de kickers op de gletsjer gebouwd. Je kunt dus altijd terecht in Les Deux Alpes.
Les Deux Alpes is een klein, gezellig dorp met winkels, restaurants en bars (après-ski). Vooral voor de jongere leeftijdsgroepen is hier passend ‘vertier’. 
Alles is op loopafstand; je staat vanuit elk appartement zo op de pistes en in de bar of restaurant. In Les Deux Alpes is de après-ski goed, verder vind je her en der ook wat ‘wellness’. Verder is het mogelijk om een gids te huren voor een dag freeride in La Grave of te ijsklimmen. De Robocoaster Avalanche Simulateur is een must. Hierin wordt de ervaring van een lawine nagebootst. Indrukwekkende ervaring, maar gelukkig altijd met een goede afloop.


Bekijk hieronder de aflevering op Vimeo: