Luzern + Engelberg - Citytrip en vakantie in één


Cultuur en historie in Luzern, adembenemend uitzicht vanaf de Titlis in Engelberg

Op weg naar de Zwitserse hooggebergte kun je een perfecte tussenstop maken in Luzern voordat je gaat skiën. Gelegen aan het Vierwoudstedenmeer omvat Luzern tal van bezienswaardigheden zoals de beroemde Kapelbrug uit 1365 en de historische binnenstad. Het centrum kent gezellige winkels, bars en restaurants maar veelal staat de stad bekend om de muziekfestivals. In Luzern staat tevens het fameuze “Verkehrshaus”. Een veelzijdig museum voor verkeer en mobiliteit van ruim 20.000 m2 groot. Hier kun je de complete geschiedenis bewonderen van de ontwikkeling van zowel vervoersmiddelen als de infrastructuur door de jaren heen. Waan je bijvoorbeeld in een multimediale Gotthardtunnel animatie of bezoek de speciaal aan kabelbanen toegewijde ruimte.

Met de trein!

Typisch voor Zwitserland is het moderne spoorwegnetwerk dat de afgelopen eeuw is aangelegd. De trein rijdt langs prachtige blauwe meren en dwars door de bergen met behulp van speciale keerlussen om je zo naar bijvoorbeeld een skigebied te brengen op grotere hoogte. Het spoor ligt vlak langs blauwe bergmeren en de trein heeft panoramaramen zodat je de bergen kunt bewonderen! De Zentralbahn brengt je in 45 min van Luzern naar Engelberg, een majestueus kloosterdorp midden in een fascinerende bergwereld en tevens een geliefde wintersportbestemming.  

Titlis is de hoogstgelegen gletsjer van de regio Luzern-Vierwoudstedenmeer en omvat een waar ski en snowboard paradijs. Je bereikt de Titlis met een bijzondere ronddraaiende kabelbaan. 

Op een hoogte van 3020 meter wordt je getrakteerd op een buitengewoon mooi panoramisch uitzicht op de Zwitserse Alpen. De winter begint in Engelberg in oktober en eindigt begin mei. Hier heb je 82 km piste tot je beschikking waarvan een afdaling een lengte heeft van maar liefst 12 km! 


Durf jij de uitdaging aan?

Een brug die is gelegen op een hoogte van 3041 meter, 100 meter lang is en 1 meter breed… dat is de TITLIS Cliff Walk, Europa’s hoogste hangbrug! Durf jij de uitdaging aan, dan wordt je beloond met een bijzonder spectaculair uitzicht op de omliggende bergtoppen. Eenmaal aangekomen op de top van de Titlis kun je met een ondergrondse tunnel naar het panorama platform aan de zuidkant van de berg. De hangbrug brengt je vanaf hier naar de Ice Flyer gletsjer stoeltjeslift.

Snow & fun

De regio leent zich goed voor een stevige winterwandeling. Je hebt hier keuze uit 14 verschillende routes. Ook het langlaufen wordt veelal beoefend in het dal op de 30 km loipe. Ook het SnowXpark is een aanrader. Hier kun je sneeuwscooters en snowbikes huren en op het afgezette parcours crossen en driften. Diner time? Gastronomisch gezien kun je het beste kaasfonduen in Zwitserland! In de unieke Zwitserse kaasfabriek in een klooster in Engelberg kun je live meekijken hoe kaas wordt gemaakt. Daarna is het aan jou om je favoriete smaak uit te kiezen uit de velen regionale specialiteiten en smullen maar!

Informatie
www.luzern.com/du
www.verkehrshaus.ch
www.engelberg.ch
www.titlis.ch
www.MySwitzerland.com
www.zentralbahn.ch
 

Bekijk hieronder de aflevering van Luzern + Engelberg!