Pitztal. Avontuurlijk, speels en vooral heel relaxed

Voordat we de snelweg oversteken richting Oetztal/ Sölden en net de Fernpass (Reutte) overgestoken te zijn komen we in het Pitztal oftewel ‘Das Dach Tirols’. Het Pitztal is lang niet zo bekend als haar buren; maar de mogelijkheden en voorzieningen daar zijn zeker niet minder.

Het Pitztal kent een heel toegankelijk skigebied waar ook de minder geoefende skiërs en skister prima uit de voeten kunnen, maar daarnaast kent het ook een uitgestrekt off-piste landschap. Inclusief gletscher.  In het Pitztal zijn ze dan ook van alle markten thuis als het gaat om winter-sporten.  Naast piste-skiën, free ride en ski-touring. Maar ook sneeuwschoenwandelen of het spannende ijsklimmen bij voorbeeld. Hier kan men alle facetten van de wintersport beleven.

Qua sfeer is Pitztal op en top Tirol. Authentieke Tiroolse gastvrijheid staat hier op no.1. Weinig tot geen opsmuk. Zonder enige concessie aan kwaliteit of comfort.  Pitztal is de bestemming waar een actieve wintersport en Tiroolse gastvrijheid hand-in-hand gaan.  Inclusief de prachtige vergezichten vanaf het ‘Dach’ natuurlijk.

Meer weten? http://www.pitztal.com/en/international/niederlaendisch 

Uitzendingen via SBS-6:
Zondag 8 januari, 11.30 uur