Seefeld – langlaufen en sneeuwschoenwandelen


Langlaufen en winterwandelen in Olympiaregio Seefeld


Sprookjesachtig mooi

Seefeld is onderdeel van de Olympiaregio Seefeld samen met Leutasch, Mösern, Reith en Scharnitz. Hier komen sport en natuur op een unieke manier bij elkaar. Naast het langlaufen is de omgeving uitermate geschikt voor een mooie winterwandeling. In het dal vind je ruim 140 km gemarkeerde winterwandelwegen langs beekjes, door het bos en over wit besneeuwde weides.

De combinatie van genieten in de natuur en een sportieve activiteit is al jaren een ‘way of life’ in Seefeld. Met name het langlaufen wordt hier veelvuldig beoefend. De regio investeert jaarlijks in het onderhouden en uitbreiden van het aaneengesloten loipenetwerk. Op de maar liefst 279 km loipe wordt zowel de traditionele vorm van langlaufen als het skaten beoefend. In het dorp zijn meerdere sportwinkels en skischolen die langlaufmateriaal verhuren. Zo maak je eenvoudig kennis met de sport zonder al te veel materiaal te moeten aanschaffen. Kleine kinderen kunnen gezellig mee in de speciaal daarvoor gemaakte “pulka-slee”. Bij de skischolen kun tevens lessen boeken voor ieder niveau.

Olympisch Seefeld

Maar liefst twee keer was Seefeld de uitvalsbasis voor de Noordse sporten tijdens de Olympische Spelen (1964 en 1976). In 1985 streden de atleten hier ook tijdens de wereldkampioenschappen om het goud in de langlaufdiscipline en in 2012 zijn de wedstrijden biatlon, langlaufen, skispringen en de noordse combinatie van de jeugd Olympische Spelen in Seefeld georganiseerd. Maar daar blijft het niet bij. Met trots organiseert Seefeld in 2019 de wereldkampioenschappen Nordic Ski.

Skiplezier in Seefeld

Naast de mogelijkheid om de Noordse sporten te beoefenen vind je in de Olympiaregio een klein maar zeer fijn skigebied. 48 km piste worden door 30 liften ontsloten. Het skigebied ligt tussen de 1200 en 2064 meter hoogte. Helemaal links in het skigebied vind je de Rosshütte. Op een hoogte van 1760 meter kun je hier heerlijk lunchen. De kabinebaan brengt je vervolgens naar Seefeld Joch op 2064 meter. Vanaf hier is er keuze uit twee zwarte afdalingen. Dat zijn ook de enige twee zwarte afdalingen want de rest van het skigebied is geschikt voor de beginnende en gemiddeld ervaren skiërs en snowboarders. Er zijn voornamelijk blauwe en rode afdalingen waar je prima je techniek kunt oefenen.

Tiroolse specialiteiten

Sporten maakt hongerig en dat is ook bij de lokale restaurants bekend. Het culinaire aanbod is zeer uitgebreid. Van Tiroolse specialiteiten in de authentieke restaurants in het dorp tot de internationaal georiënteerde menu’s in de hotels. Maar voordat je aan tafel schuift voor het diner is het een aanrader om de sfeer te proeven van de après-ski! Dat doet ieder op zijn eigen manier. De een geniet het liefst met een biertje in de hand, de ander ontspant graag in het nieuwe zwem- en saunacomplex in het nabijgelegen Leutasch. Wanneer je nog energie over hebt na het diner is er genoeg entertainment in Seefeld. Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het casino, een concert bijwonen of een dansje wagen in een van de nachtclubs.

Informatie
Seefeld.com
 
Bekijk hieronder de aflevering van Tracks & Trails in Seefeld!

.