Het andere gezicht van Val Thorens


Val-Thorens ligt op het hoogste punt van de 3 Vallées, het grootste skigebied ter wereld met meer dan 600 km.  Gelegen in een uitgestrekt dal en omgeven door 6 gletsjers, kun je hier de hele dag in de zon skiën.

De feesten in Val Thorens oftewel ValTho zijn in Nederland in brede kring bekend.  Aan dit beeld kunnen en hoeven we niet zoveel toe te voegen. Maar… Val Thorens heeft ook een ander gezicht. Vooral in de laatste jaren heeft het hard gewerkt om – zeker ook de Nederlandse- wintersporter te (blijven) interesseren.

Qua accomodaties is een veel gevarieerder aanbod ontstaan. Inclusief het luxe segment waarin Le Pashima wel een hele speciale plek inneemt.  Qua activiteiten is behalve piste-skien niet alleen free-ride maar ook ski-touring enorm populair geworden in deze regio. En nieuwe activiteiten als bij voorbeeld snowbiking.

Sterrenrestaurant Jean Sulpice tovert elke dag de mooiste gerechten – inclusief bijbehorende wijnen- op tafel. Luxe beperkt zich derhalve niet tot hotels en wellness. De apres-ski kan daarom in Val Thorens zeker ook stijlvol en topkwaliteit zijn.

Meer weten?
Val Thorens
Summit Travel